• |

2017 İHRACAT YILI OLACAK

Eklenme Tarihi : 31-12-2016

Hükümetin ihracatı teşvik etme aşamasında her türlü kolaylığı ve desteği verdiğini belirten ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; “15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı darbe girişimine karşı Türk milleti tarihi bir destan yazmış ve canı pahasına milli iradeye sahip çıkmıştır.

Bu nokta da tüm Dünya’ya büyük bir birlik dersi verilmiş, Türkiye’nin oyunları bozan bir ülke olduğu net bir şekilde gösterilmiştir. Kimin dost kimin düşman olduğu belli olmaya başlamış ve ülke üzerinde oynayan oyunlar teker teker ortaya çıkarılmaya başlanmıştır. Böylesine ağır geçen bu süre zarfında devletimiz ihracatçılarımıza ülke ekonomisine katkı sağlaması noktasında yeni teşvik sistemleri ve paketler çıkarmış bizi ihracat yapmaya teşvik etmiştir.

 İş dünyası olarak bizlere düşen görev ise daha çok çalışmak yeni pazarlara ulaşmak ve ihracatımızı çok daha iyi yerlere getirmektir. Yaşanan tüm olumsuzlara rağmen ülkemize gelen yatırımlar devam etmekte ve başta Arap ve Afrika olmak üzere Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerindeki birçok firma ülkemize yatırım yapma kararları almışlardır.

Dünya ekonomik kuruluşlarının bu süre zarfında ülke ekonomisini bilerek ve isteyerek kötü göstermesi, Türkiye’nin yatırım yapılacak bir ülke olmadığını göstermeye çalışması bile yatırımcıların dikkatini çekmemiş ve yatırım kararlarına engel olmamıştır.

Bu zaman zarfında ülkemiz ve bizler çok büyük mesajlar aldık. Anladık ki ülkemizi aydınlık yarınlara götürmenin yolu sağlam bir ekonomi ve çok daha fazla çalışmaktan geçmektedir. Aksaray İş Dünyası olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecek ve çok çalışmaya devam edeceğiz ”Dedi.