• |

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ PROJELERİ TEK TEK ANLATIYOR

Eklenme Tarihi : 19-10-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet, ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün içerisinde Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Madeni Sanatkârlar ve Esnaf Odası Başkanı Murat Tekin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayhan Tüzün, Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Recep Akalın ve AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengini ziyaret eden ATSO Heyeti Ortak aklın gücüne inanarak projelerini anlattı.

Güneş Enerjisi İhtisas OSB, İlçelerde Sanayi Kentleri ve Konya Yolunda yeni bir sanayi merkezi projesini anlatan ATSO Başkanı Göktaş, projelerin hayata geçmesi ile birlikte Aksaray için Demiryolu önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır dedi.

Demiryolunun tamamlanmaması halinde ilerleyen yıllarda yatırımlar adına eksiklikler yaşanacağının altını çizen Göktaş, yaptığı açıklama da “Ülkemizin ekonomik olarak savaş ortamında olduğu bir dönemde biz iş dünyasının temsilcileri olarak Devletimize en büyük desteği vermeli ve milletimizle ortak hareket ederek oyunları bertaraf etmeliyiz. Aksaray iş dünyası olarak projelerimizin başında yer alan Güneş Enerjisi OSB sanayi şehrinin inşa edilmesi için biz devletten hiçbir maddi destek istemiyoruz. Gerekli izinleri ve üretilen elektriği alırsa hem Aksaray çok büyük bir yatırımı kazanmış olur hem de örnek bir kent inşa edilerek ülke genelinde Güneş Enerjisinin yolu açılır. Biz bu anlamda gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz ki geçtiğimiz haftalarda Meclisimizi ziyaret ederek Milletvekillerimize raporumuzu teslim ettik.

Aksaray’ın devlet tarafından yapmasını istediği en büyük yatırım geleceği için çok önem arz eden Demiryoludur. Eğer Demiryolu Ulukışla hattından Aksaray’a bağlanmaz ise yatırımlarda sürekli askıda kalacaktır. Ankara’ya büyük bir çıkarma yapılması tüm şehir bu yatırım için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çalmadık kapı bırakmamalıdır. Demiryolu ile ilgili olarak atılacak olan her adıma Aksaray iş Dünyasının öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler Varız. Hep birlikte Gelecek Türkiye’nin Sanayi Kentini inşa Aksaray’da inşa etmeliyiz” Dedi.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Madeni Sanatkârlar ve Esnaf Odası Başkanı Murat Tekin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayhan Tüzün, Aksaray Müteahhitler Birliği Başkanı Recep Akalın ve AKSÜTBİR Başkanı Esat Zengin’de ATSO Başkanı Göktaş’ın projelerinin ilimiz için çok büyük önem arz ettiğini belirtirken ATSO ile her daim Aksaray için birlikte hareket edeceklerini belirterek ziyaretten dolayı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’a Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.