• |

ATSO BAŞKANLARIMIZ MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLADI

Eklenme Tarihi : 12-04-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin 13 Nisan Cuma günü idrak edecek olduğumuz Miraç Kandili ile ilgili olarak yazılı mesaj yayınladı.

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ “DUALARIMIZ MİRAÇ GECESİNDE KUDÜS’TE”

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ( S.A.V ) Kudüs’te Mescidi Aksa’da göğe yükselerek Allah’ın huzuruna çıktığını belirten ATSO Başkanı Göktaş, yayınlamış olduğu mesajında; “ Miraç, Arapça ‘da merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek anlamını taşır. Miraç mucizesi, Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur.  Peygamber Efendimiz ‘in (S.A.V) göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olarak bilinir. Her yıl dua ve ibadetler ile Miraç Kandilimizi kutlarken bu yıl dualarımıza Kudüs’ü eklemeliyiz. Bilindiği üzere Amerika Birleşik ve İsrail’in Başkent olarak tanımak isteyeceği Kudüs zor günlerden geçmektedir.  Tarihin net bir şekilde açıkladığı en büyük gerçeklerden birisi Kudüs Müslümanlarındır. Bu yüzden Peygamber Efendimizin göğe yükselerek Allah’ın huzuruna çıktığı bu kutsal şehrimiz için dualarımızı dilimizden v e yüreğimizden eksik etmemeliyiz. Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyacımız olan bu günlerde manevi günlerin önemi daha da fark edilir olmaktadır. Bu gece vesilesiyle Yüce Rabbimizden; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırması için niyazda bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların Miraç Kandillerini tebrik eder, bu mübarek gecenin kalplerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” Dedi.

Meclis Başkanı Fatih Tekin ise yapmış olduğu açıklama da ; “ Kutlu ve manevî yolculuğu ifade eden İsrâ ve Miraç; Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V ) bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz âyet ve kudretini müşahede etmek için yaptığı mucizevi bir yolculuktur. İlahî hikmet ve bereketi barındıran bu kutlu yolculuk; arınma, yücelme ve kulluğun zirvesine erişmenin yollarını da insanlığa öğretmiştir. Peygamber Efendimiz bizlere Miraç’tan üç hediye ile dönerek; müminin miracı 5 vakit namazı, Rabbimizin bizlere yüksek sorumluluklarımızı ve zaaflarımızı hatırlattığı Bakara Suresinin son iki ayetini, tevhid inancı olan herkesin kurtuluşa ereceği müjdelerini insanlığa tebliğ etmiş ve kurtuluş yolu olarak bizlere göstermiştir.
Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Bu mübarek gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine milletimizin huzuruna, bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, başta değerli ATSO üyelerimiz ve Hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek Miraç Kandil’ini kutluyorum” dedi.