• |

ATSO HEYETİ MEGA PROJELERİ ANKARA’DA DİLE GETİRDİ

Eklenme Tarihi : 10-10-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan ATSO Heyeti, Mega Projeleri görüşmek üzere Ankara’ya çıkarma yaptı.

Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, Milliyet.i Hareket Partisi Milletvekili Ramazan Kaşlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı Evren Dinçer ile Ankara’da bulaşan ATSO Heyeti Güneş Enerjisi İhtisas OSB için hazırlanan raporu Milletvekillerine teslim etti.

Demiryolu ile ilgili olarak ta Milletvekillerine açıklama yapan Heyet Ankara’dan umutlu ayrıldı. Ziyaretler sonrasında açıklama yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da “Aksaray’ımın geleceğini yakından ilgilendiren Güneş Enerjisi OSB ve Demiryolu ile ilgili olarak Ankara’nın kapısını çalmaya başladık.

Aksaray Ak Parti Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu, MHP Milletvekilimiz Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Milletvekilimiz Ayhan Erel ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı Hemşerimiz Evren Dinçer’i makamında ziyaret ettik. Kendilerine Aksaray Sanayisinin mevcut durumdan çok daha iyi yerlerde olabilmesi için 2 Temel Projeye ihtiyaç duyduğunu bunlardan bir tanesinin olmazsa olmazımızın Demiryolu diğerinin ise Güneş Enerjisi İhtisas OSB olduğunu belirttik.

Adana yolunda ilerleyen yıllarda Yeni Sanayi Sitesi, OSB ve Üniversite üçgeni içerisinde aşırı derece yoğunluk yaşanacağı bunun neticesinde o hatlardaki trafiğin çekmeyeceğini şehrin bir bölgede bağlı kalacağını bunun çözümünün Konya Yolu Bölgesinde Yeni bir sanayi kenti ile çözüleceğini dile getirdik. Sayın Vekillerimizde projelerimin yerinde olduğunu bunun için Parlamentoda gereken tüm adımları atacaklarını dile getirdiler.

Aksaray’ın geleceği için parti ayırt etmeksizin çalışılması gerektiğini bizler gibi onlarda beyan ettiler.  Bizim bir vizyonumuz vardı ve bu vizyon doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ankara’da kapıları çalmaya bu projeler herkesin elini taşın altına koymaya davet ettiğimizi gittiğimiz her platforma dile getiriyorum. Dünya’da ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı bir ortamda Aksaray’ın 2023 yılında ki hedeflerine ulaşmasını iş dünyasının öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odası olarak gereken tüm desteği vereceğiz. Bu hedefleri Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın değerli Yöneticilerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli Başkanlarının ve şehrimizin tüm vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştireceğimizden kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Aksaray Büyüyecek ve Türkiye’nin gelişimine en büyük katkıyı verecektir” Dedi.

Meclis Başkanı Fatih Tekin’de, Ankara’da gerçekleşen ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada Projelerin önemine vurgu yaparken yaptığı açıklamasın da “Yönetim Kurulumuzun ve Meclisimizin İlimiz Sanayisinin geleceğini yakından ilgilendiren projeleri hayata geçirebilmek adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde İlimizin Milletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştirerek projeler hakkında bilgi verdik.  Aksaray için elzem olan ve yakın zamanda hayata geçirilmezse sanayimiz adına olumsuz tablolar ortaya çıkaracak olan Demiryolu ile ilgilide görüşme gerçekleştirerek durumun ne kadar ciddi olduğu konusunda ortak noktaya vardık.  Sayın Milletvekillerimiz Aksaray için gereken her şeyi yapacaklarını bizlere bildirdiler. Aynı zamandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı Hemşerimiz Evren Dinçer’de Aksaray için elinden gelen her türlü desteği vereceğini dile getirdi. Bizler ve Sanayimiz adına olumlu geçen görüşmelerin inşallah ilerleyen dönümlerde neticeye dönüşeceğini umut ediyoruz. Aksaray Gelecek Türkiye’nin Sanayi Kenti olma yolunda birlik ve beraberlik çatısı altında hızla büyüyecektir” Dedi.