• |

ATSO İSTİHDAM ÖDÜLLERİ İÇİN KÜLLİYE’DE

Eklenme Tarihi : 26-12-2017

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstihdam Şurası'nda Milli İstihdam seferberliği ödül törenine katıldı.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, 14 Aralık Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve ev sahipliğinde gerçekleşen İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Törenine katılım gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen İstihdam Seferberliği Ödül Törenine, Türkiye’nin dört bir tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen 2000 kişi civarında Oda-Borsa üyesi ve iş dünyası temsilcisi katıldı.  

ATSO Başkanı Koçaş, törene ilişkin olarak yapmış olduğu açıklama da; “Bilindiği üzere 7 Şubat 2017’de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstihdam Seferberliğini başlatmıştı. TOBB üyelerini de en az 1 ilave istihdam sağlamaya davet etmişti.

Başbakanımız ve hükümetimiz tarafından verilen tarihi istihdam teşvikleriyle birlikte iş dünyası da ülkemizin geleceği için elini taşın altına koydu.

Cumhurbaşkanımızın çağrısına kayıtsız kalmayan Türk iş dünyası istihdamda tarihi bir başarıya imza attı, Ocak 2017’den bu yana 1,5 milyon kişiye ilave istihdam sağladı.  Ayrıca ilimiz de hedefimiz olan 6 bin ek istihdam 12 bin kişinin istihdamı ile rekor kırmıştır. Bu anlamda İstihdam artışı sağlayan bütün firmalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde ülkemizin geleceğine yatırım yaparak Ocak 2017’den bu yana en fazla firma başına istihdamlarını artıran illerimiz, sayısal olarak ilave istihdam sağlayan illerimiz, sektörlerimiz ve firmalarımız ödüllendirildi. Kadın-genç ve engelli istihdamını en çok artıran firmalarımız ödüllendirildi. Bu firmaları ayrıca tebrik etmek gerek.

TOBB ve Oda-Borsa Camiası, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye, daha çok zengin olsun, daha hızlı kalkınsın, daha fazla istihdam sağlasın diye iş dünyasının önü daha çok açılsın diye durmadan çalışıyor. İş dünyasının gündemindeki meseleleri topluyor, bunlara çözüm önerisi geliştiriyor ve Başbakanımız ve hükümetimiz nezdinde bu sorunların çözüme kavuşması için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Bu süreçte TOBB ve Oda-Borsa Camiası ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birlikte sahaya indi. Yapılan ziyaretlerde başta Oda-Borsalar olmak üzere iş dünyası kuruluşlarıyla, esnaflarla ve işçilerle bir araya geldiler.

İstihdam Seferberliğine illerde valiler ve Oda-Borsa başkanları sahip çıktı. Vali başkanlığında tüm iş dünyasının katılımı ile illerde toplantılar düzenlendi. Oda-Borsalar üyelerine İstihdam Seferberliği kapsamında hayata geçirilen teşvik ve destekleri anlattılar.