• |

ATSO MECLİSİNDEN EKONOMİ AÇIKLAMASI

Eklenme Tarihi : 02-11-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Ekim Ayı olağan Meclis toplantısı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda gerçekleşirken, ekonomi ve döviz kurlarındaki hareketlere yönelik Meclis Başkanı Fatih Tekin ve Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’tan açıklama geldi.

MECLİS BAŞKANI TEKİN “DÖVİZ KURLARINDAKİ DALGALANMA ATILAN ADIMLARLA SON BULMAYA BAŞLADI”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Tekin, döviz kurlarındaki hareketlenmenin yavaş yavaş son bulmaya başladığının ve Hükümet tarafından açıklanan KDV ve ÖTV indiriminin ekonomiye büyük katkı sağlayacak olduğunun altını çizerken yaptığı açıklamada; “Dünya genelinde başlayan ve ülkemizin de içerisinde bulunduğu ekonomi savaşları neticesinde dengesiz bir şekilde artışlar ve düşüşler gösteren Dövizlerdeki hareketlilik ticarete büyük zarar verirken özellikle Devletimizin attığı ekonomik adımlar neticesinde yavaş yavaş son bulmaya başlamıştır. Burada önemli olan nokta özellikle doların bu seviyeye getirildikten sonra yeniden bir yükselişe izin verilmemesidir. Bunun içinde ülke gelinde başlatılan Enflasyonla Topyekûn Mücadele, KDV ve ÖTV indirimi gibi ülke ekonomisinin geneline katkı sağlayacak ekonomik adımlar atılması gerekmektedir. Özellikle yıl sonuna kadar olan ÖTV ve KDV indiriminin ekonomi düzelme gösterene kadar uzatılması çok daha yerinde olacaktır. Bu söylediklerimizle ilgili olarak Devletimiz, Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz muhakkak ki çalışmalar yapıyordur.

Biz iş dünyasının temsilcilerine düşen en büyük görev ise, atılacak olan her adıma en büyük katkıyı vermemiz olacaktır.  Aksaray İş Dünyası için yola çıkarken kullandığımız “Ortak Aklın Gücüyle Geleceğin Sanayi Kentini Aksaray’da İnşa Ediyoruz” vizyonunu ülkemiz geneli içinde kullanmalı ve “Ortak Aklın Gücüyle Gelecek Dünya’nın ekonomi ülkesi Türkiye” için var gücümüzle çalışmalıyız” Dedi.

ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ “KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALIYOR”

Meclis toplantısında kötü günlerin geride kaldığını belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’da yaptığı açıklama da kötü günlerin geride kalmaya başladığının altını çizerken açıklamasında; “ Hazine ve Mali Bakanlığımızın, Ticaret Bakanlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz yanı sıra ülke menfaatleri doğrultusunda adım atan Sivil Toplum Kuruluşlarımızın attığı adımlar meyvelerini vermeye başlamış ve ekonomide yeniden canlanma dönemi yaşanmaya başlanmaktadır. Dolar başta olmak üzere Döviz kurlarındaki ani dalgalanmalarında düzene girmesi ile birlikte iş dünyamız önüne daha net bakmaktadır.

Bugün ne olacak yarın ne olacak düşünceleri son bulmuştur.  Türkiye öyle bir ülke ki kötü gün söz konusu olduğunda her şeyden vazgeçecek 80 milyon insana sahiptir.  Bugün ekonomi olarak zor durumda olan onlarca ülke kötü durumdan yıllar boyu çıkamaz iken ülkemiz bu süreden en kısa sürede çıkmaya başlamıştır ki diğer ülkeler üzerinde bu kadar çeşitli oyunlar oynanmamaktadır. Ülkemizin içerdeki ve dışardaki düşmanları her geçen gün farklı tür onlarca planla ülkemize saldırmaktadır. Meclis Başkanımızın da söylemiş olduğu gibi bu oyunları ve planları ortak aklın gücüyle yok ederiz.  Bu anlamda ülkesi söz konusu olduğunda hiçbir çalışmadan geri adım atmayacak olan Aksaray İş Dünyası bu köyü süreçte de üzerine düşeni fazlası ile yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Biz inanıyoruz ki kötü günler geride kalacak ve Türkiye yeniden 2023 hedeflerine odaklanarak Dünya’nın 10 en büyük ekonomisi arasında olacaktır” Dedi.