• |

ATSO ÜYELERİ YURDA DÖNDÜ

Eklenme Tarihi : 05-04-2017

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ve sanayi şehri Tuzla’da iş görüşmeleri gerçekleştiren, ATSO üyeleri Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve Saraybosna Ticaret Odasının üyeleri ile iş görüşmeleri yaparken, Türkiye Büyükelçiliğini ve Bosna Hersek Ziraat Bankasını da ziyaret ederek ülkeye yatırım noktasında bilgi aldılar.

İş görüşmelerinin yanı sıra Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Haldun Koç’u ziyaret eden ATSO heyeti Büyükelçimiz tarafından ülkenin durumu hakkında bilgi aldı. Bosna Hersek’in Avrupa Birliğine girme yolunda olduğunu bunun için Bosna’ya yatırımın geleceğe yönelik büyük adım olacağını belirten Türkiye Büyükelçisi Haldun Koç, ayrıca ülkenin tarım ve hayvancılık noktasında çok iyi bir yerde olduğunu belirten Büyükelçi, ATSO üyelerinin Bosna’ya yatırım yapmasın durumunda Türkiye Büyükelçiliği olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.
Büyükelçilik ziyareti sonrası Bosna Hersek Ziraat Bankası Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ile görüşme gerçekleştiren ATSO üyeleri Ziraat Bankasının ülkedeki konumu ve destekleri hakkında bilgiler aldı.

Türkiye’nin Bosna Hersek’e çok büyük destekler verdiğinin altını çizen Ziraat Bankası Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş, yapmış olduğu açıklama da; Türkiye Ziraat Bankası olarak Bosna’da büyük adımlar attık ve şuan ülkenin 7. Büyük bankası konumundayız. Hedefimiz ilk üç banka içerisine girmek ve bu hedefe ulaşmamız da çok yakındır. Türkiye’den birçok yatırımcı şu an Bosna’ya yatırım yapma konusunda ilerlemiş durumdadır. Bosna özellikle tarım ve hayvancılık sektörünün vazgeçilmeyecek bir ülkesidir. Bu nokta ’da yatırımlar firmalarımızı büyütür. Bizler sizlere buraya geldiğinizde tüm bilgileri ayrıntılı olarak vermek ve sizleri desteklemek durumundayız. Bosna gelecekte siyasi sorunları atlattığında çok büyük bir ülke olacak” Dedi.

Bosna Ziyareti sonrası açıklama yapan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise dönüş yolunda yapmış olduğu açıklama da; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak Balkanlarda bir çok eserimizin olduğu Bosna Hersek’e yapmış olduğumuz ziyaret ülkeye yatırım yapma konusunda son derece olumlu geçti. Heyetimizden birçok iş adamı Bosna’ya yatırım yapma durumunda olabilir. Aynı şekilde Bosnalı iş adamları Aksaray’a yatırım yapabilirler. 4 gün süren iş gezimiz kapsamında Tuzla Ticaret ve Sanayi Odası, Saraybosna Ticaret ve Sanayi Odasını, Türkiye Büyükelçiliğimizi ve Ziraat Bankası genel müdürümüzü ziyaret ettik. Ülke hakkında en detaylı bilgileri onlardan alarak ülke ’ye yatırımın olumlu ve olumsuz taraflarını bilgi edindik. Türk Bosna İş Adamları Derneği ile iş birliği protokolü imzalayarak iş görüşmelerimizi tamamladı. Bu nokta ’da Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İş gezimizin heyetimize hayırlar getirmesini diliyorum” Dedi.