ATSO VE BORSA’DAN HALKIMIZA YERLİ ALIŞVERİŞ DAVETİ

Eklenme Tarihi : 03-01-2019

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsası ortak yaptığı yazılı açıklama ile şehrimizin insanlarını Yerli Esnaflarımızdan ve mağazalarımızdan alışveriş yapmaya davet etti.

Türkiye genelinde bir çok il ve ilçede bu tür davetlerin başladığını ve insanların yerli firmaları desteklemek ve ahilik kültürünü yaşatan esnafların ayakta kalmalarını sağlamak adına atılacak adımların önemine vurgu yapan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray’ın yerli esnafından ve işletmesinden oluşan, market, mağaza, konfeksiyonlara yönelerek milli ve yerli duruşu sahiplenme zamanının geldiğini belirtirlerken yapılan yazılı açıklamanın devamında;  “ Ülkemiz genelinde son yıllarda hızla artış yaşanan büyük mağaza zincirleri, alışveriş merkezleri ve indirim mağazaları yerli esnaflarımızın büyük zarar etmelerine ve bir çok esnafımızın kepenk kapatma düzeyine gelmesine sebep olmuştur. Maalesef Dünya’nın hiçbir yerinde olmadığı gibi ülkemizde de işletmelerin birden fazla şube açma yasağı bulunmadığından dolayı bu tür mağaza ve alışveriş merkezlerinin önüne geçilememektir. Burada yapılması gereken ve atılması gereken en büyük adımlar halkımıza ve vatandaşlarımıza düşmektedir. Bizler bu zamana kadar Yerli ve Milli ürünlerin önemini her alanda her platformda dile getirdik fakat bu çağrımız artık açık ve nettir. Aksaray’ın Yiğit, Mert, Dürüst İnsanlarından isteğimiz şehrimizin esnafından ve işletmecilerinden oluşan marketlerden ve mağazalardan alışveriş yapsınlar. 2019 yılında içinde yapmamız gereken en büyük Sosyal Sorumluluk bu olacaktır.  Dünya genelinde yaşanan Ticaret savaşları neticesinde maalesef ekonomimizde ve ticaret hayatımızda olumsuzluklar meydana gelmekte Dünya, küçüklerin kaybettiği büyüklerin ise kazandığı bir ortama doğru sürüklenmektedir. Bizler bu tür ortamda Aksaray’ın en az zararla bu süreci atlatması için çalışarak esnaflarımızın ayakta kalmalarını ve ticaret savaşlarına yenik düşmemeleri için mücadele edeceğiz. Bu mücadele sadece Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının, Aksaray Ticaret Borsasının veya Sivil Toplum Kuruluşlarımızın mücadelesi değil bu şehrin ekmeğini yiyen, suyunu içen, parasını kazanan 400 Bin insanımızın mücadelesi olacaktır. O zaman Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız ile Aksaray Ticaret Borsamızın #Yerel Esnafı Yaşat ki Şehrin Yaşasın diyerek çağrımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Biz Çalışacağız Aksaray Kazanacak” Denildi.