• |

EXİMBANK KREDİLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ATSO’DA YAPILDI

Eklenme Tarihi : 09-11-2018

İhracat firmalarının yakından bildiği Türk Eximbank, ilimiz sanayicilerine yönelik olarak kredi bilgilendirme toplantısı yaptı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen ve ATSO konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına sanayiciler yoğun ilgi gösterirlerken, EXİMBANK Konya Şube Müdürü Murat Pekmezci ve Uzman Fatma Ceyhan tarafından krediler hakkında sunum yapıldı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’da yaptığı açıklamada; “Odamız ve Türk EXİMBANK iş birliği ile özellikle ihracatçı firmalarımızı yakından ilgilendiren krediler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledik.  Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde bankaların da faiz oranları dikkate alındığında Eximbank’ın ihracatı artırmaya yönelik firmalara sağladığı destekler göz ardı edilemez.

Bugün Dünya genelindeki birçok ülkede bu tür banka oluşumları ile ihracatçı firmalar desteklenmektedir. Ülkemiz adına bu işi en iyi şekilde yöneten Türk EXİMBANK ile üyelerimizi buluşturmamızın en büyük amacı ise Aksaray’ın ülkemiz ekonomisi başta olmak üzere ihracata olan ilgisini artırmak ve ihracat rakamlarımızı yukarılara taşımaktır.

Maalesef sanayi kenti olma yolunda ilerleyen şehrimizin ihracat rakamları 80 -90 milyon dolar gibi çok düşük seviyededir. Tabi ki bu rakamların en büyük nedeni büyük firmalarımızın merkezlerini İstanbul göstermelerinden kaynaklansa da bizler bunu bahane etmeyerek diğer firmalarımız ve ihracatçılarımız ile rakamları yukarıya taşımalıyız.

Bu amaçla İş Dünyasının öncü kuruluşu olarak bu ve bunun gibi sanayicilerimizi yakından ilgilendiren eğitim, seminer ve paneller düzenlemeye devam edeceğiz” Dedi.