• |

İŞ DÜNYASI 30 AĞUSTOS MESAJI YAYINLADI

Eklenme Tarihi : 29-08-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Meclis Başkanı Fatih Tekin 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için mesaj yayınladı.

Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle Türk Yurdunun her bölgesinden birlik-beraberlik içerisinde milletimizin bağrından çıkan kahraman ordunun, 30 Ağustos’ta destan yazdığının altını çizen ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı yazılı açıklama da “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük zaferlerinden olan 30 Ağustos’u bu yılda büyük sevinçle kutluyoruz. Ülkemiz Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimiz ile kahraman ordumuzun sayesinde 1922'de Dumlupınar'da büyük bir zafer elde etmiştir.

Bu millet öyle bir millet ki ülkesi zor durumda iken genci yaşlısı kadını erkeği çoluğu çocuğu bir araya gelip bayrağı ve vatanı için bir dakika bile canını düşünmeden feda eden bir millettir. Bu milletin Yüreğinde Alemlerin Efendisine İman, Adaletinde Fatih, Aklında Mustafa Kemal kalbinde ise Vatan ve bayrağı yatmaktadır.

Onlarca savaştan üzerine oynanan yüzlerce oyundan birlik ve beraberlik ruhuyla galip çıkmayı bilen bu millet içinde bulunduğumuz dönemde de ekonomi üzerinden açılan savaştan da er ya da geç galip çıkmasını bilecektir. Aksaray iş dünyası olarak her zaman Devletimizin ve Milletimizin yanında olacağız” Dedi.

Meclis Başkanı Fatih Tekin’de yaptığı yazılı açıklamada 30 Ağustos’un önemine vurgu yaparken birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin’in imzasın taşıyan açıklamada; “30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.  Şehitlerin kanlarıyla kazanılan ve kolay elde edilmeyen bu topraklar, elbette ki kolay bir şekilde kaybedilmeyecekti. Düşmanların yıllarca, belki de yüzyıllarca süren entrika ve oyunları sonuçsuz kalacaktı, kalmalıydı. İşte, yaşadığı toprakları kutsal sayan her vatandaş bunun bilincindeydi. Canından, malından, evladından olma pahasına büyük mücadeleler göstererek bu büyük zaferi kazandı.

30 Ağustos 1922 tarihinde topraklarımızın düşmandan temizlenmiş olması Türk milleti için büyük bir zaferdir. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunarken, ulusumuza da Zafer Bayramı kutlu olsun” Dedi.