• |

SİCİL AFFI BAŞVURUSU 27 TEMMUZ’DA SON BULUYOR

Eklenme Tarihi : 24-07-2017

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, 27 Temmuz’da başvuruların son bulacak olduğu Sicil Aflarına karşın önemli açıklamalarda bulundu.

Aksaray İş Dünyasına seslenen ATSO Başkanı Koçaş açıklamasında; “Ocak ayında Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin, sosyal medya hesabından duyurmuş olduğu sicil affı başvuru tarihi 27 Temmuz'da son buluyor. Bu kapsamda Borçlular ya borçlarını vadelendirerek ya da tamamını kapatarak sicil affından faydalanabilecek.

Ülke genelinde ve ilimizde Kredi, kredi kartı, çek ve senet gibi borçları olanların ve "kara liste “de bulunan borçluların 27 Temmuz’a kadar başvurmaları halinde Sicil Affından faydalanabileceklerdir.

Bunun yanı sıra kullandığı kredi ve kredi kartı borçlarını düzensiz ödeyenler ya da
ödemeyenler sicil affından faydalanabilecek.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu
borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek.

Yasaya göre; 6 ay içinde borcunun tamamını ödeyen veya yapılandıranlar kara listeden kurtulabilecek. Bankalar, bu borçları 72 aya kadar vadelendirme yaparken, sicil affından faydalanmak isteyenler bankalara başvurabilecek.

Sicil affı son başvurusu 27 Temmuz tarihi verilirken, hacizlik durumda ve borç dosyası avukata gidenler de bu aftan yararlanabilecek. Toplam 14 milyon kişinin kara listede olduğu ve tamamını kapsadığı sicil affı başvuru süresi dolmadan borçların tamamının ya kapatılması ya da yapılandırılması gerekecek. Bu noktada tüm iş dünyamıza seslenerek sicil affından faydalanmak isteyen üyelerimizin başvuru yapmalarını diliyoruz” Dedi.