• |

STK BAŞKANLARINDAN ATSO PROJELERİNE TAM DESTEK

Eklenme Tarihi : 12-10-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan ATSO Heyeti, ziyaretlerine ve projelerini anlatmaya devam ederken, ilimizin Sivil Toplum Kuruluşlarından projelere tam destek geldi.

Geçtiğimiz gün içerisinde ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, MÜSİAD, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve TÜMSİAD’a ziyaret gerçekleştirdi.

MÜSİAD Başkanı Eyüp Dağdaş, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Yaşar Altın, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan ve TÜMSİAD Başkanı İlker Başgan ile görüşme gerçekleştirirken, ziyaretlerin ana gündemi Demiryolu ve ATSO Projeleri oldu.

STK Başkanları, Aksaray sanayisinin geleceğine yön verecek olan Mega projelere tam destek verirken, Demiryolu sorununun çözülmesinde ortak noktada buluşulması ve ciddi adımların atılması gerektiğini belirttiler.

Ankara’ya yapılan çıkarmada proje dosyalarını ve sorunları anlattıklarını ifade eden ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş yaptığı açıklamada; “Türkiye Büyük Millet Meclisine yaptığımız ziyaretlerimizde Mega Projelerimiz için hazırlamış olduğumuz raporlarımızı Milletvekillerimize teslim ettik.

Aksaray’ın ufkunu açacak bu projelerin bir an hayata geçirilmesi için gerekli izni bekliyoruz. İzinlerin alınması ile birlikte hızlı bir şekilde projelere başlayacak ve ilimizi 2023 yılı hedeflerine taşıyacağız.

Bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımızla bir araya gelmeye çalışıyor ve onlarında destekleri ile çalışmalarımızı daha hızlı yönlendiriyoruz. Ayrıca Demiryolu sorununun ilimizin yakın zamanda daha büyük sorunlarla karşılaşmaması, yatırımcıların Aksaray’ı yeniden cazibe merkezi görmesi için sorunların üzerine gidilmesi gerektiği noktasında ortak görüşte buluştuk.

Burada önemli olan 400 bin nüfuslu Aksaray’ın bir bütün olarak adım atmadık yer, çalmadık kapı bırakmadan sorunun çözüme kavuşturmasını sağlamaktır. Eğer ortak aklın gücüyle buluşursak sorunlar mutlaka çözülecektir. Bunun bilincinde olursak Aksaray için belirlediğimiz vizyonumuz er ya da geç hayat bulacaktır. 

Bu anlamda ziyaretlerimizde bizlere olan inanç, güven ve desteklerden dolayı ilimizin değerli Sivil Toplum Kuruluşları olan MÜSİAD’ın Başkanı Eyüp Dağdaş’a, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’a, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Yaşar Altın’a, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan’a ve TÜMSİAD Başkanı İlker Başgan’a iş dünyamızın öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odamız adına teşekkür ediyorum” Dedi .