• |

UYGULAMALI ÖN MUHASEBE KURSU TAMAMLANDI

Eklenme Tarihi : 22-05-2017

ATSO Eğitim salonunda düzenlenen ve 4 hafta süren muhasebecilik kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, eğitimin iş hayatlarında olumlu yansıyacağının altını çizdiler.

Kursiyerlere yönelik programda konuşan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, konuşmasında; Değerli kursiyerler yaklaşık bir aylık kurs sürenizin sonunda bugün burada hak ettiğiniz belgeyi almak üzere bizlerle bir aradasınız. Öncelikle hepinizi tebrik ediyor sertifikalarınızın size ve geleceğinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

ATSO Başkanlığımın yanı sıra iş dünyasında ki bir birey olarak sizlere şu mesajı net bir şekilde vermek istiyorum. Bugün dünyanın en fazla ihtiyaç duyulan ve aranan mesleği muhasebedir.        

Muhasebenin tanımından da hatırlayabileceğimiz gibi muhasebe, her türlü kuruluşların tüm işlemlerini takıp eden, işlemleri kaydeden ve sonuçlandıran bir bilim olduğundan, muhasebe tüm kuruluşlar için son derece önemlidir.

Muhasebe sadece ticari kuruluşların değil, devlet kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların vb. gibi yerlerin de işlemlerini takıp ettiğinden dolayı her bir kuruluş için en önemli bölümdür.

Aklınıza her nasıl bir kuruluş gelirse gelsin bu kuruluşların mutlaka basit veya sistemli bir muhasebe sistemi olmak zorundadır. Bazen kişiler kendi kendilerinin bile muhasebesini tutmaktadırlar. Örneğin bir aile reisi bile evinin gelir ve giderlerini bir deftere yazarak ev bütçesinin muhasebesını tutmaktadır. 

Muhasebe her kuruluşun mutlak bir sistemi olduğundan muhasebe son derece önemlidir. Çok fazla sayıda değişik sektör olduğunu ve buralardaki küçük büyük kuruluşların hepsinin muhasebe bölümünün olduğunu düşünürsek muhasebe mesleğinin ne kadar yaygın olduğunu çıkartabiliriz.

Türkiye de şu an en çok aranan nitelikli elemanların başlarında muhasebe elemanları gelmektedir. Böyle ilgi gören bir alanın da önemi büyük olmaktadır. Muhasebe günümüz Türkiye’sinde en çok önem verilen ve en çok iş alanına sahip olan bir meslek durumundadır.

Bu yüzden katılmış olduğunuz bu kursun faydasını iş dünyasında fazlası ile göreceksiniz. İnanıyorum ki hepiniz ileride çok iyi bir muhasebeci olacak ve kariyer olarak yükseleceksiniz. Bu nokta da sizleri şahsım ve yönetim kurulum adına bir kez daha tebrik ediyor sertifikalarınızın hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.