• |

8. TEKSTİL ÜRETİCİLERİ ZİRVESİ DÜZENLENDİ

Eklenme Tarihi : 23-09-2022


Aksaray Organize Sanayi Bölgesi ve Aksaray genelinde faaliyet gösteren tekstil üreticileri, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla düzenlenen Tekstil Üreticileri Zirvesinde bir araya gelerek, sektörün sorunlarını ve taleplerini görüştüler.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı Ahmet Kulak, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Tekstil sektöründeki üretici firmaların, taleplerinin ve sorunlarının konuşulduğu program hakkında açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı Ahmet Kulak, yaptığı açıklama da “Eroğlu firmamızın sponsorluğunda düzenlemiş olduğumuz Tekstil Zirvesinde, Aksaray’daki Tekstil Üreticilerimiz ile ilimiz protokolü bir araya geldiler. 8’cisini düzenlemiş olduğumuz Tekstil Zirvemiz sektöre yönelik olarak çalışmalar yapmakta, projeler üreterek örnek olmaktadır. Şehrimiz 20 yıl öncesine kadar çok fazla tekstil üzerinde bilinmez iken bugün Türkiye’nin Tekstil Merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Dünya ve Ülkemiz genelindeki Dev Markalar Aksaray’a yatırım yapmak için her yıl tahsis talebinde bulunmaktadırlar. Aksaray gelecek 10 yıl içerisinde Türkiye’nin Tekstil sektöründeki Marka Şehirleri olan İstanbul, Bursa, Gebze, Kocaeli gibi iller ile aynı düzeye gelecek konumda ve potansiyeldedir. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu Başkanı olarak, Aksaray Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz her zaman tekstil üreticilerimizin yanında olmuş ve düzenlemiş olduğumuz her toplantıya katılım göstererek üreticilerimizin taleplerini ve sorunlarını dinlemiştir. Aksaray Tekstil Üreticileri Platformu da Sayın Valimizin oluruyla kurulmuş ve bugün şehrimizde sektöre yönelik çok büyük çalışmalar yapmaktadır. Bugün düzenlemiş olduğumuz toplantımızda sektörün sorunlarının çözümüne yönelik kararlar alınmış, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu anlamda çok verimli geçen toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sayın Valimiz başta olmak üzere programa katılan protokol üyelerimize ve Tekstil Üreticilerimize teşekkür ediyorum” Dedi.