• |

AKSARAY’IN EN BÜYÜK SORUNU ORTADAN KALKIYOR

Eklenme Tarihi : 30-12-2016

Yıllardır Aksaray’ın büyük bir sorunu olan Su problemi ortadan kalkarken, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, bu sorunun giderilmesinde öncü olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya hitaben teşekkür mesajı yayınladı.

Bir insani görevin yarısının vatana, yarısının ise halka hizmet olduğunun altını çizen ATSO Başkanı Koçaş, yayınlamış olduğu mesajında; “ Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde 108 Milyon olan 5 adet tesisin açılışı, 8 adet tesisin de temeli atılmıştır. İlimiz tarihinin en büyük bütçeli projesi olan bu çalışma Aksaray’ın yıllardır yaşamış olduğu su sorununun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız olarak bu yönde atılacak her adımın destekçisi olacağımızı birçok platformda dile getirmiştik.

Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı burada büyük bir başarıyı tamamlamış ve ilimizin en büyük sorununun ortadan kaldırılmasında büyük adım atmıştır.

Aksaray İş Dünyasının ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ilimizdeki en büyük temsilcisi olan Ticaret ve Sanayi Odamız adına kendisine teşekkürü borç biliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bilindiği üzere Aksaray’ın su sorununun ortadan kaldırılması için tek yol ve alternatif Ecemiş Çayındaki suyun Aksaray’a kazandırılmasıydı. Bu proje çok büyük bir maliyete ve sorumluluğa sahip olduğundan tam olarak netlik kazanamamıştı.

Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilimize vermiş olduğu söz yerini bulmuş ve yıllardır süren ve yılan hikâyesine dönmeye başlayan Su projesi Sayın Bakanımızın katkıları, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleri, Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilimize kazandırılmıştır.

AKSARAY’A HAYIRLI OLSUN

İlimiz tarihinin en büyük bütçeli projelerin başında gelen Ecemiş Çayından Su getirilme Projesinin Aksaray’a hayırlı olmasını dileyen Koçaş, açıklamasının devamında; “ İç Anadolu bölgemizin hızla büyüyen ve marka şehir olma yolunda ilerleyen Aksaray’ın önündeki en büyük engel olan Su Sorununun ortadan kaldırılması ve projenin hayat bulması ilimizin gelişmesindeki hızını daha da artıracaktır. Bu projenin ilimize kazandırılması emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerimize teşekkür ediyor, projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” Dedi.