• |

AKSARAY SULTANHANI 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULDU

Eklenme Tarihi : 25-10-2021

Türkiye’nin sanayi kenti olma yolunda hızla ilerleyen Aksaray’ın ikinci organize sanayi bölgesi Sultanhanı ilçesine kurulurken, ATSO Başkanı Göktaş, gelecek Türkiye’nin sanayi kentinin Aksaray’da inşa edildiğini belirtti.


Sultanhanı ilçesinde inşa edilecek organize sanayi bölgesinin 6. Teşvik sisteminden faydalanacağının altını çizen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, açıklamasının devamında; “2018 yılında göreve geldiğimizde Aksaray için büyük projelerimizin başında ilçelerimizde OSB’lerin kurulması olduğunu dile getirmiştik. Geçen 3 yıllık süre zarfında bu projemizin hayat bulması için bir gün durmaksızın yönetim kurulu üyelerimizle çalışmalar gerçekleştirdik. Aksaray’ın mevcut Organize Sanayi Bölgesinin doluluk oranlarına ulaşması yeni yatırımcılar için yeni yerlerin bulunması için adımlar atılması gerektiğini biliyorduk. Bu yeni yerlerin başında da yaptığımız araştırmalar neticesinde Sultanhanı ilçemiz gelmektedir. Bunun nedeni Sultanhanı ilçemizde 930 Dönüm alana inşa edilecek sanayinin genişleme alanlarının müsait olması alt yapı uygulanmasının kolaylığından kaynaklanmaktadır. Burada inşa edilecek olan Karma Organize Sanayi Bölgemiz Devletimizin uygulamış olduğu 6. Teşvik sisteminden faydalanacaktır. Bu demek oluyor ki bugün Hakkari’ye yapılan bir yatırımda yatırımcı ne teşvik alıyor ise Sultanhanı ilçemize yapacağı yatırımda da aynı desteği alacaktır. Bu yatırımcılar için büyük bir fırsat olacağından Sultanhanı ilçemizde kurulacak Organize Sanayi Bölgemiz tahsis işlemlerine başladığında çok kısa bir sürede doluluk oranlarına ulaşacak ve yatırımcıların dikkatini çekecektir.

Ayrıca bu çalışmamızın Sultanhanı ilçemizle sınırlı kalmayacağını, Ortaköy ve Eskil ilçelerimizde de Organize Sanayi Bölgesi kurulması için gerekli tüm adımların atılarak dosyalar Bakanlığa gönderilmiştir. Ortaköy ve Eskil İlçelerinde de OSB bölgesi kurulması için bakanlık onayı beklemekte olup, inşallah önümüzdeki günlerde de yeni OSB’ lerimizin kuruluş müjdelerini paylaşmak nasip olur.


Aksaray adına devasa bir proje olan ve hayallerimiz arasında olan ilçelerimizde sanayi kentleri inşa edeceğiz sözümün hayata geçirilmesinde emeği geçen Aksaray Valimize, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürümüze aynı zamanda süreçte emeği geçen Kurum ,Kuruluş ve şahıslara  Aksaray İş Dünyası adına teşekkür ediyorum. Aksaray Valiliği Başkanlığında, Aksaray İl Özel İdaresi, Sultanhanı Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odamızın müteşebbis heyetiyle hayata geçirilen Sultanhanı Karma Organize Bölgemiz, şehrimize hayırlı olsun ”Dedi.