• |

AKSARAY TSO’DAN AFYON TSO’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Eklenme Tarihi : 04-12-2017

AKSARAY TSO’DAN AFYON TSO’YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri geçtiğimiz hafta içerisinde Afyon Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Ticaret Borsasını ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

HÜSNÜ BEY DOSTTAN ÖTE, BİR AĞABEY…

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile Meclis üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. 23 kişilik heyetle birlikte ATSO’yu ziyaret eden Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantılarında tanıştığı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i bir dosttan daha çok ağabeyi olarak gördüğünü vurguladı.

ATSO heyetinin kapıda karşıladığı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası heyeti adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e karşı duygularını; “Kendisi dosttan da öte bir ağabey benim için. Kendisini tanıdığım ilk günden bugüne kadar kendisine hep saygı ve sevgi duydum” sözleri ile dile getirdi.

AKSARAY HEYETİ ATSO’YU GEZİP TANIDI

Afyon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, Meclis Başkanı Mehmet Sıtkı Merdivenci ile yönetim kurulu üyelerinin kapıda karşıladığı Aksaray heyetine ilk olarak Afyon Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet binası gezdirilerek tanıtıldı.

“BİLGİ DENEYİM VE TECRÜBE PAYLAŞIMLARI HİZMETLERİMİZE OLUMLU YANSIYACAKTIR”

Afyon TSO Meclis salonunda düzenlenen tanışma toplantısında ev sahibi olarak ilk sözü alan AfyonTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser konuştu.

Serteser;  Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasından gelen misafirlerine hoş geldiniz dedikten sonra; Odalar ve Borsalar arasındaki işbirliğinin önemine değindi: “Odalar ve Borsalar arasındaki işbirliğini güçlendirmek için bilgi-deneyim ve iyi uygulamaların paylaşımının hizmetlerimize olumlu yansıyacağı düşüncesindeyim. Hizmet kalitemizin gelişimi için bu gibi ziyaretler önem arz etmektedir.”

“300 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPIYORUZ”

Hüsnü Serteser daha sonra Afyonkarahisar ve Afyon TSO çalışmaları hakkında bilgiler verdi: “İlimiz, yolların buluşma noktasında doğal ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm merkezi olmasının yanı sıra önemli bir ticaret şehridir. Afyonkarahisar maden çeşitliliği ve rezervler bakımından son derece zengin bir ildir. İlimizde uzmanlaşma sağlanmış sektörler; mermer, gıda, toprak sanayi-tuğla, hayvancılık, termal turizm ve seracılıktır. İlimizden yaklaşık 300 milyon dolar ihracat yapılmakta bu ihracatın yüzde 58’ni mermer oluşturmaktadır. Ülkemizin de yüzde 10 mermer ihracatı ilimizden gerçekleştirilmektedir. Diğer önemli ihracat kalemlerimiz ise Yumurta, Mutfak Gereçleri, Haşhaş, Mermer Makineleri, Maden Suyu ve Konveyör Bant’tır. 

 

“AFYON TSO OLARAK 6134 ÜYEYE HİZMET VERİYORUZ”

Serteser açıklamasının devamında; 2013 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen modern ve teknolojik binamızda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Hizmet binamızda, Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi, TSE Belgelendirme Merkezi, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörlüğü, Kredi Garanti Fonu, Gümrük Müşavirliği ve Afyon Eğitim Vakfı bulunmaktadır. Odamız bünyesinde toplam 33 meslek komitesi, 59 Meclis Üyesi, 11 Yönetim Kurulu Üyesi ve 19 Personel bulunmaktadır. Bugün itibariyle 4.841’i faal olmak üzere toplam 6.134 üyeye hizmet vermekteyiz

“SON 8 YILDA ULUSAL VE ULUSLARARASI 22 PROJEYE İMZA ATTIK”

Afyon TSO projelerinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Serteser; Oda olarak son 8 yılda ulusal ve uluslararası 22 projeye imza atmış durumdayız.  Bu projelerden toplam 4,5 milyon dolar hibe desteği aldık.  Bunlardan birisi hizmet binamızın arka tarafında bulunan 550 kw’lık güneş enerji panellerinden enerjimizi sağlayarak teknolojiyi ve doğayı sonuna kadar kullanmaktayız, Bir diğer projemiz olan doğal taş sektörüne yönelik UR-GE projemiz devam etmekte olup yurtdışı iş gezileri yapılmaktadır.

AKSARAY TSO BAŞKANI KOÇAŞ “HÜSNÜ AĞABEY’E SONUNA KADAR DESTEK OLDUK”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise konuşmasına ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e olan sevgi ve saygısını bir anısını anlatarak dile getirdi: “Konsey Başkanlığına 3 aday vardı. Hüsnü Ağabey öyle bir niyetiniz varsa aday olacaksanız biz sana destek olmak istiyoruz dedik ve sonuna kadar da destek olduk. Kendi aramızda daha önceden göreve gelen ağabeyimizin görevine devam etmesi sonucunda Hüsnü ağabeyimiz de Konsey Başkan Yardımcılığı görevine gelmişti.

“ SEVGİM VE SAYGIM SONSUZ”

Hakikaten kendisini tanıdığım ilk günden bugüne kadar kendisine hep saygı ve sevgi duydum. Çok sevdiğimiz ve değer verdiğimiz bir ağabeyimiz. Bu dostluğumuz Ankara TOBB’da başladı ama inşallah Mevla’m bu canı verdiği sürece Aksaray’da her zaman bir kardeşinizin olduğunu hiçbir zaman unutmayın değerli başkanım. Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok onurlu ve mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum.” 

“TÜRKİYE’NİN ORTASINDA TÜRKİYE’NİN KALBİYİZ!”

Koçaş daha sonra Aksaray hakkında genel bilgiler vererek Somuncu Baba’nın gerçek mezarının da Aksaray’da olduğunu vurguladı: “Biz Türkiye’nin ortasında, Türkiye’nin kalbiyiz diyoruz. Bugün Şanlıurfa’dan, Diyarbakır’dan İstanbul’a ya da doğudan Antalya’ya gidecek vatandaşlarımız ulaşım için karayolunu kullanıyorlarsa bir şekilde Aksaray’dan geçiyorlar. Aksaray’ın tarihi çok uzun yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u fethettikten sonra Aksaray’a gelerek, Aksaray’da yaşayan insanları İstanbul’a yerleştirmiş. İstanbul’da yerleştirildikleri yere de Aksaray’ın ve mahallelerinin isimleri verilmiş.

 

 

 

“SOMUNCU BABANIN GERÇEK MEZARI AKSARAY’DA”

Aksaray denilince her ne kadar Malatya ve Bursa da sahip çıksa da, Şehri Süleha yani Somuncu Babanın kabrinin olduğu esas yer Aksaray’dır. Kayıtlı belgelere baktığımız zaman tescillenmiş şekilde Somuncu Babanın türbesi Aksaray’da olduğunu biliyoruz.”

“HER İLDE OLDUĞU GİBİ EN BÜYÜK SIKINTIMIZ KALİFİYE ELEMAN”

Aksaray TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş; Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, yaptığı çalışmalar ve Aksaray ekonomisi hakkında da açıklamalarda bulundu: “3 bin 500 tane aktif üyesi olan 17 personeli ile 1924 yılında kurulan bir odadır. Proje yarışması sonucu yapılan 5 yıldızlı akrediteye sahip, son sistem teknoloji ile donatılmış, son derece modern bir binada görev yapmaktayız.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi(OSB)  ki Türkiye’nin en büyük 12. OSB’sine sahibiz. Son 10 yıl içerisinde çok hızlı büyüyen bir OSB’miz var. Ancak her ilde olduğu gibi bizim de en büyük sıkıntımız kalifiye eleman sıkıntısı! Bununla ilgili TOBB’un ‘Her İl’e bir meslek lisesi “projesi vardı. Biz de hemen Genel Başkanımıza bunun çok acil olduğunun vurgusunu yaptık. Borsa Başkanımızla birlikte bunun mücadelesini verdik ve kazandık aldık. Geçen yıl itibarı ile de Aksaray OSB’ye okulumuzu kazandırdık.”

“AKSARAY’I FUARLAR ŞEHRİ YAPTIK”

Bugüne kadar Aksaray’ımızda hiç fuar yapılmamıştı. Bizler de Konya, Kayseri ve Ankara bölgesine gidiyorduk. Fuar yapalım dedik, olmaz dediler. Bir Pazar alanında fuar gerçekleştirdik. Çok güzel neticeler aldığımız bir fuar oldu. Çok güzel katılımlar oldu. Şu anda 4.sünü düzenliyoruz. Her sene farklı alanlarda 1 ya da 2 tane fuar yapıyoruz.”

“STK PLATFORMU OLUŞTURDUK”

Koçaş, projelerinden de bahsederek; STK’ları bir araya getirdikleri platform aracılığı ile 2-3 ayda bir belediye başkanına Aksaray’ın sorunlarını aktarabilme imkânı bulduklarını belirtti: “Aksaray’ımızda mobilyacılar sitesi hayalimiz var. Mobilyacılarımızın şehrin içerisinde yerleri dar ve sıkıntılı… İleride bu hayalimizi gerçekleştireceğiz inşallah. Ayrıca Demiryolu projemiz var. 2019 da başlanacağı söyleniyor. Aksaray için olmazsa olmaz bir proje. Bir de STK platformu oluşturduk. STK’larımızı bir araya getirip onların öncüsü olarak, 2-3 ayda bir Aksaray’ımızın sorunlarını Belediye Başkanımıza aktarıyoruz. Üniversite, sanayi işbirliğine de çok büyük önem veriyoruz ve iş birliğimizi hareketlendirmeye çalışıyoruz.”

“AKSARAY İÇİN HER PROJENİN DESTEKÇİSİ OLDUK”

Projelere büyük önem verdiklerini ifade eden ATSO Başkanı Koçaş; “ Bu zamana kadar Aksaray için her projenin destekçisi olduk. Önümüzdeki yıllarda planlanan projeler var bu projelerin içerisinde ki birkaç proje ilimizi çok daha ileriye götürecektir. Hasandağı Kayak Merkezi bu projelerin başını çekmektedir. Ihlara Vadisi, Mobilyacılar Sitesi, Galericiler Sitesi ilimize marka şehir yolunda büyük mesafe kat ettirecektir.

“İHRACATIMIZI ARTIRMAK İÇİN HER YIL 100 İŞ ADAMINI MİSAFİR EDECEĞİZ”

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı; “Odalar arasında diyalog çalışmalarına çok önem veriyoruz ve artırarak devam etmek istiyoruz. Bursa ziyaretimizde ihracat rakamlarından çok etkilendik. Buna istinaden ihracat rakamlarımızı canlandırmak için her yıl yurt dışından 100’e yakın işadamını tespit edip getireceğiz. 1 hafta ya da 10 gün misafir ederek ve ceplerinden tek kuruş harcatmadan Aksaray’ımızı tanıtıp gezdirip geri göndereceğiz. Bu şekilde ihracat rakamlarımızın daha artmasını umut ediyoruz.” Şeklindeki sözleri ile yurt dışındaki işadamlarına yönelik olarak hazırladıkları projeden de bahsetti.

Ziyaret programı, Afyonkarahisar ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarının birbirlerine hediye takdim etmeleri sonrasında toplu fotoğraf çekimleri ile sona erdi.

AKSARAY TSO AFYON TİCARET BORSASI’NIDA ZİYARET ETTİ

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ile Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinden oluşan ekip Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Karşılıklı sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, ATB’nin faaliyetleri, ortaya koymuş olduğu projeler, Afyonkarahisar ticari yapısı ve sektörlerle ilgili bilgiler verdi. Ziyaretin ardından heyete Canlı Hayvan Borsası hizmet binası gezdirilerek işleyişi ve hedefleri hakkında bilgileri aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ekibine yöresel ürünlerden oluşan hediye paketlerini takdim etti.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş’ta ATSO hakkında bilgi verirken, projeleri anlattı. Karşılıklı görüş alışverişinde sonra Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’e Odanın halısı takdim edildi.