• |

ATSO HEYETİ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Eklenme Tarihi : 12-04-2017

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Koyuncu, Meclis Başkan Yardımcısı Özhan Türemiş, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yasin Kuyucu, Yönetim Kurulu Üyeleri Rafet Altınpınar, Cebrail Çınar, Ahmet Kulak ve Genel Sekreter Murat Yılmaz’dan oluşan ATSO Heyeti Fatih Mesleki ve Teknik Lisesini ziyaret ederek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Meslek Liselerinin ülke sanayisinin kaburgasını oluşturduğunu belirten ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, meslek lisesi ziyareti sonrası yapmış olduğu açıklama da “Bugün İlimizin önemli okullarından birisi olan Fatih Mesleki ve Teknik Lisesini eski adı ile Ticaret Lisemizi ziyaret ettik. Burası ilimiz sanayisine ve iş hayatına birçok öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmekte olan benimde mezunu olduğum ilimizin önemli öğrenim kurumlarımızdan birisidir.

İş dünyasının günümüzde en çok yaşadığı sıkıntıların başına kalifiye elaman sıkıntı geldiğini özellikle ilimizde çok iyi biliyoruz. Bugün Aksaray’daki temel sorunların başında gelen işi bilen işten anlayan personel eksiksizliği karşımıza sürekli olarak çıkmaktadır. Bu sorun nasıl giderilmesi gerektiğini bugün öğrencilerimize anlattık. Meslek Liselerimizde okuyan öğrenciler aslında okula ayak basmaları ile iş hayatına da ayak basmış oluyorlar. Teorik bilgileri sınıflarında uygulamaları ise yapmış oldukları stajlarda öğreniyorlar.  Meclis ve Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımız her biri bir sınıfta öğrencilerimize bu konudan bahsettiler. Onların geleceklerinin çok iyi olduğunu eğitimlerini ve derslerini iyi almaları durumunda çok iyi yerlerde olacaklarının söylediler. Gayet verimli ve güzel bir ders yaptık öğrencilerimizde ve onların bu derslerden çok iyi not çıkardıklarını gözlerinden anladık. İnşallah her biri ilimize ve sanayimize katkıda bulunacak geleceğimizin birer parçası olacaklardır” Dedi