• |

ATSO HEYETİNİN OSB ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Eklenme Tarihi : 03-12-2018

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan ATSO heyeti, ilimiz Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ve yatırımcıları ziyaret etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz cuma günü AK-EM Makine, DTŞ Bims, KALDE, AKBA Makine ve Çetin Bims’i ve OSB Müdürlüğünü ziyaret eden ve Yatırımcılar ile hasbihâl eden ATSO Yönetimine, iş adamları ziyaretten dolayı teşekkür ederken, Aksaray için yapılacak her çalışmada ve projede destek olacaklarını belirtiler.

ATSO Üyelerini ve Yatırımcıları sık sık ziyaret ettiklerini ve Aksaray Sanayisinin geleceğine yönelik görüş alışverişinde bulunduklarının altını çizen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da “Aksaray’ın üretimdeki merkezi olan Organize Sanayi Bölgemizdeki ziyaretlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Projelerimizi anlatıyor, 8 aylık süre zarfımızda yaptıklarımızı üyelerimizle paylaşıyoruz. Bu ziyaretlerimizde aynı zamanda yatırımcı ve iş adamlarımızdan özellikle Organize Sanayi Bölgemizdeki eksiklikler ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alıyor, eksiklikler var ise OSB Yönetim Kurulumuzda görüşerek tamamlanması için Ortak Aklın Gücüyle hareket ediyoruz.

Aksaray Sanayisi şu an içinde bulunduğumuz dönemde bile yükselmesine devam etmektedir. Son aylarda yaşanan Döviz Kurlarındaki Düşüşler ve Ekonominin yeniden canlanması, Devletimizin yaptığı teşvikler, iş adamlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.

Geçtiğimiz Günlerde açıklanan ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yılı Ekim ayında, 2017 yılının aynı ayına göre yüzde 13 artarak 15 milyar 719 milyon dolar, ithalat yüzde 23,8 azalarak 16 milyar 176 milyon dolar olmuştur. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 97,2. Dış ticaret açığı ekimde 456 milyon dolara gerilemiştir.  Böyle gidersek çok yakında Türkiye yeniden 2023 hedefleri yolunda hızlı adımlarlar ilerleyecektir.  Bu yolda Devletimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve İş Dünyamız birlikte yürüyecek aynı geminin içinde olduğumuz hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bizler bu yolun sonunun birliktelik ile aydınlığa kavuşacağını unutmamalıyız. Aksaray İş Dünyasının öncü kuruluşu olan Ticaret ve Sanayi Odamız bu anlamda üzerine düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getirecektir” Dedi.