• |

BAKKALLAR, BÜFELER, AKARYAKIT İSTASYONU BÜFELERİ VE PERSONEL SERVİSLERİ HAKKINDA DUYURU

Eklenme Tarihi : 26-03-2020

Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını karşısında en temel risk unsurunun virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlar olduğundan bahisle yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için market ve şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıma araçları için alınan ilave tedbirler bildirilmişti. İletilen tedbirler çerçevesinde bazı hususlara ilişkin olarak, herhangi bir karışıklığa meydan verilmemesi için, ilave açıklamalar yapılmıştır.


Bu kapsamda;

a) “Bakkallar”, “büfeler” ve “akaryakıt istasyonlarının parçası olup akaryakıt satışının pos cihazıyla yapıldığı, yiyecek-içecek satışı olan ve lavabo ile wc hizmetlerinin sunulduğu işletmeler” ilgi yazıda 1.madde içerisinde belirtilen ve 09:00- 21:00 saatleri arasında hizmet vereceği talimatlandırılan “tüm marketler” ifadesinden muaftır.

b) “Personel servisleri” 2. Maddede belirtilen “ toplu taşıma araçları” kapsamında olmayıp istisna olarak değerlendirilecektir.


Üyelerimizin bilgisine sunulur.