• |

DIŞ TİCARET EĞİTİMİ ATSO’DA DÜZENLENDİ

Eklenme Tarihi : 31-12-2016

Türkiye'nin dış ticaretinde son yıllarda önemli gelişmeler olmasına rağmen ithalatın fazla olduğunu ve bunun önüne geçmek için daha çok firmanın ihracat yapması gerektiğinin altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; "  Bu tür çalışma ve faaliyet içerisinde kapıyı açan hedef olan iki ayrı piyasamız var. Bunlardan birisi iç piyasamız, diğeri de dış piyasamız. Artık globalleşen dünyada mesafeler azaldı, dünya daha da küçüldü. Dolayısıyla pazarlar da birbirine yakınlaştı. Rekabete uyum konusu da bizler için önemli bir durum haline gelmeye başladı.

 

İhracat bu dış piyasanın mekanizmalarını oluşturan bir yapı. Üretim piyasanın en önemli parçalarından birini de ihracat oluşturmaya başladı. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitimin büyük önemi var. Olayın bir kısmında üretim diğer kısmında piyasa olarak ihracat, diğer bir kısmında da eğitim olunca 22 ve 23 Kasım’da düzenlemiş olduğumuz eğitimlerin önemi daha da iyi ortaya çıkmış oluyor.

 

Bu eğitimlerimizde ki amacımız üyelerimizin ve çalışanların üretim faaliyetleri için ihracattaki bilgi paylaşımını sağlayacak olan eksik olan bilgileri tamamlayacak ve önlerini açacak olmasıdır.

 

Bilindiği gibi Türkiye son yıllarda hızla artan bir oranda dış satım yani ihracat yapan bir ülkedir. Dünya ekonomisinde ihracat önemli bir paya sahiptir. Türkiye'de bu pay içerisinde büyük yer kaplamaktadır. Türkiye bugün hemen hemen bütün Dünya kıtalarındaki ülkelere ihracat yapan bir ülke konumuna gelmiştir. Fakat hala ithalatımız ihracatımızdan fazla bir durumdadır.  Bugün Dünyanın güçlü ekonomilerinin yükseklerde olmasının sebebi dışarıya yapmış olduğu ürün satımlarından kaynaklanmaktadır.

 

Aksaray'da son zamanlarda ihracatta önemli bir atağa kalkmış durumdadır. Özellikle altını çizmek istiyorum ki TR 71 Bölgesinde en fazla Dış Ticaret yapan şehir Aksaray'dır. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Bizler istiyoruz ki 2023 yılında Aksaray'ın ihracat rakamı 500 Milyon Dolarların üzerinde olsun. Bunun için daha çok yatırım ve daha çok ihracat yapan firmamızın olması gerekir” Dedi.