• |

KOSGEB, TÜRK EXİMBANK VE KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ AKSARAY’DA ANLATILDI

Eklenme Tarihi : 05-04-2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Aksaray Valiliği ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından hazırlanan KOSGEB, TÜRK EXİMBANK VE KREDİ GARANTİ FONU DESTEKLERİ bilgilendirme toplantısı Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşirken toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Valisi Aykut Pekmez, Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, ilimiz protokol üyeleri ve çok sayıda temsilci katılım gösterdi.

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergelli, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından davetlilere genel destekleme hakkında bilgi verilirken program katılımcılar tarafından tam not aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Desteklemeler noktasında firmaların ve Kobilerin bankalarla yaşamış oldukları sıkıntılarının çözümü noktasında çalışımalar yapıldığını devletimizin bu noktada birçok adım attığını dile getirirken, firmalarımıza ve işletme sahiplerimize ihracat noktasında daha çok çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Üyelerden gelen ağırlık şikayetlerin başında sicil affı olduğunun altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu konuşmasında; “Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı 4200 üyemizden yaklaşık olarak 1000 üyemize yapmış olduğumuz anket sisteminde üyelerimizden gelen en büyük sorunların başında bankalarla yaşanan sıkıntılar olduğunu görüyoruz. 
Bugün burada Banka müdürlerimiz ve en tepelerinde yetkili isimlerimiz bulunmaktadır. Bizler sanayici olarak ülkemizi en iyi noktalara götürmek isterken karşımıza bankaların set olarak durmasını istemiyoruz.

Bankalar bizi destekleyip ülkemize katkı sağlamamıza yardımcı olmak yerine birçok prosedür karşımıza koyarak önümüzde engel olmaktadır. Bunun için hükumetimizin attığı adımları biliyoruz. Bu adımlara karşılık olarak finansal kuruluşlarımızda adımlar atmalı ve bizlere destek olmalı” Dedi.

Program sonunda Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından katılımcılara hediye takdim edilirken, program katılımcılar tarafından tam not aldı.