• |

MÜŞTEREK TOPLANTIDA ÖNCELİKLİ SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Eklenme Tarihi : 01-03-2019

 Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının Meclis Üyeleri Ağaçlı Melendiz Otel’de düzenlenen Müşterek toplantıda bir araya geldi.

ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök ve Meclis Üyeleri toplantıya katılım gösterirlerken, toplantıda Aksaray’ın geleceğine yönelik kararlar alındı.

OLMAZSA OLMAZLAR KONUŞULDU

Toplantıda Aksaray’ın geleceğine yönelik kararlar alınırken, bu kararlar arasında Üniversite’nin eğitim kalitesinin artırılması, İPARD ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme proje sayılarının düşüklüğü, Tarımsal Sulama konusunda dış havzalardan su getirilmesi, kentsel dönüşüm ve imar planının revize edilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan idarecilerin aktif bir şekilde çalışmalarını yapması ve bürokrasinin hızlanması, şehrimizde yoğun trafikten kaynaklanan park sorunu, ilimizin turizm noktasında ki eksikliği ve tanıtımın yetersizliği, yarınlarımız olan çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak sportif faaliyetlere yönlendirilmesi, OSB’de 3. genişleme alanının alt yapı sorununun biran önce bitirilmesi, demiryolu’nun Aksaray için elzem hale gelmesi gibi birçok sorun ve sıkıntılar masaya yatırılarak çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunuldu.

Bundan sonraki süre zarfında susmak yerine sorunları dile getirilmesi noktasında ortak görüş alan ATSO ve Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, başta siyasetçiler olmak üzere şehrin tüm idarecilerine seslenerek Aksaray için ortak akla davet ettiler.

Meclis Üyeleri toplantıda aldıkları karar gereği en kısa zaman zarfında şehrin idarecileri ile bir araya gelerek bu sorunları konuşacaklarını ve artık Aksaray’ın yürümeye değil koşmaya ihtiyacı olduğunu ifade ettiler.