• |

ODA VE BORSA BAŞKANLARI TOBB NEFES KREDİSİ HAKKINDA DENİZBANK MÜDÜRLERİ İLE AÇIKLAMA YAPTI

Eklenme Tarihi : 28-04-2020

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, ilimiz Denizbank Aksaray Şube Müdürü Mustafa Peker, Atatürk Bulvarı Şube Müdürü Yavuz Baştuğ, Eskil Şube Müdürü Merve Çimen ile ATSO’da bir araya gelerek TOBB Nefes Kredisi hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, KOBİ’lere yönelik olarak açıkladığı Nefes Kredisi projesi kapsamında Denizbank ve TOBB, 100 bin KOBİ’ye 6 milyar liranın üzerinde kredi sağlayacaktır. Proje kapsamında Oda ve Borsa üyeleri yüzde 7,50 faiz oranıyla 100 bin liraya kadar kredi kullanılabilecek ayrıca 2020’de anapara ve faiz ödemesi olmayacaktır.

Nefes Kredisi bilgilendirme toplatısında konuşan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ve Borsa Başkanı Hamit Özkök, yaptığı ortak açıklama da; “TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ için imzalar geçtiğimiz gün içerisinde atılmış ve kredi imkanı üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.

Korona virüs Salgını sonrası küresel ekonominin yeni bir hal alacağı gözle görülmekte olup iş dünyamızın İş yapma biçimleri değişecek, rekabetleri daha da hızlanacaktır. Bu bilinçten yola çıkarak, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde bu işi bir seferberlik gibi gördük ve salgının ilk gününden beri 365 oda ve borsa yani TOBB camiası olarak gece gündüz demeden çalıştık.

Özel sektörümüzün yaşadığı sorunları TOBB Başkanımız aracılığı ile Cumhurbaşkanımıza ve ilgili bakanlıklarımıza aktardık.  Bu noktada Devletimize de Aksaray İş Dünyası adına teşekkür ediyoruz. Tüm dünyanın mücadele ettiği Kovid-19 salgınının ticari hayata etkilerini asgariye indirmek için çalışıyoruz.

Üyelerimizin finansman ihtiyacına katkı sağlayacak Nefes Kredisi şu an için işletmelerimize büyük katkı sağlayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon lira ve altında cirosu olan işletmeler 50 bin lira, 3 milyon lira ile 25 milyon lira arasında cirosu olanlar da azami 100 bin lira kredi kullanabilecektir.

Kredinin 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak geri ödemesi ise 2021 yılında aylık eşit 12 taksitle yapılacaktır. Son olarak Denizbank’ta bu süreçte yoğunluğu göz önüne alarak çalışma saatlerini 09-17.00 olarak ayarlamıştır.

Bu anlamda bu zorlu süreçte elini taşın altına koyan TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Devletimize ve İlgili Bakanlıklarımıza Nefes Kredisinde bizleri yalnız bırakmayan Denizbank’a ayrıca teşekkür ediyoruz” Dediler.