• |

SİGORTA ACENTELERİ ATSO’DA BİR ARAYA GELDİ

Eklenme Tarihi : 27-02-2017

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcsı İsmail Başer ve Meclis Üyesi Mustafa Çalışkan’ında katılım gösterdiği toplantıda bir araya gelen Sigorta Acentelerinin yetkilileri sektöre yönelik sorunları ve çözüm önerileri dile getirdiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap’ında telekonferans yöntemi ile toplantıya katılım göstermesi Acente sahipleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, ATSO Başkanı Koçaş yapmış olduğu açıklama da; bugün burada sizlerle birlikte ilimizin sigorta sektörüne yönelik sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Hızla büyüyen şehir konumunda olan ilimiz doğal olarak sigorta sektöründe de gelişme göstermektedir. Bu yüzden bugün yapmış olduğumuz toplantının amacı bir kat daha artmaktadır. Sizler sektörün mutfağında olan insanlar olduğunuz için sizlerin yöneltecek olduğu sorunlar ve çözümler sektöründe yaşamış olduğu sıkıntıların önüne geçecektir.

Bugün ilimizde kayıtlı 61 sigorta acentemiz bulunurken bunların yaklaşık olarak 40 tanesi faal olarak çalışmaktadır. Bizler Aksaray’da sanayiyi her alanda her sektörde temsil eden bir kuruluşuz ve her sektörün sıkıntısı bizim sıkıntımız olduğu için çözüm yolları bulmak zorundayız. Burada da sizlere ihtiyaç duyuyor ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak istişare yapıyoruz” Dedi.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ise telekonferans yöntemi ile yapmış olduğu konuşma da genel olarak sorunları ve çözüm önerilerinden bahsetti.

 Taban Komisyon Uygulaması, Levhaya Kayıtlı Tüm Acentelerin Bütün Şirketlerden Zorunlu Trafik Kesebilmesi, KOSGEP Kapsamına Dâhil Edilmesi, Haksız Fesihler ve Bankalarla Rekabet hakkında bilgi veren TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap Hükümetin sektöre yönelik birçok soruna çözüm getirdiğinin altını çizerken bazı konularda ise çalışmalar yapıldığını belirtti.