• |

TAPU ve KADASTRO İŞLEMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR ATSO’DA DİLE

Eklenme Tarihi : 15-03-2017

Programa Tapu ve Kadastro Konya Bölge Müdürü Kenan ÇİFTCİ, Aksaray Tapu ve Ve Kadastro Müdürü Cemil ÇAMARDIÇ, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet KOÇAŞ, Meclis Başkanı Fatih TEKİN ve çok sayıda davetli katıldı. 

Tapu işlemlerinde genel olarak yaşanan sorunları dile getiren katılımcılar, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, program da konuşan ATSO Başkanı Ahmet KOÇAŞ, yapmış olduğu konuşma da; Aksaray genelinde başta ilimiz merkezi olmak üzere ilcelerimizinde en büyük sorunlarından birisi tapu ve kadastro'da yaşanmaktadır. 

Bugün İç Anadolu bölgesinde TR71 illerine baktığımızda konut satışlarının en fazla olduğu illerin başında gelen ilimiz de arsa ve gayrimenkul alım ve satışları da üst düzeydedir. Nüfus artışını da göz önüne aldığımız da Aksaray'da bu sorunlar her geçen gün büyümektedir. Bugün burada toplanma amacımız bu sorunların temeline inerek çözüm bulmaktır. İstişare toplantımıza Tapu ve kadastro Konya Bölge Müdürümüz ve Aksaray Müdürümüz katılım gösterdiler. Bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Bizim onlardan istediğimiz en önemli husus, Tapu ve Kadastro işlemlerinde yaşanan büyük zaman kayıplarının önüne geçilmesidir. Rehin, ipotek konulan yerlerin rahatlıkla görülebileceği bir sistemin oluşturulması ve personel eksikliğinin giderilmesidir. İnanıyorum ki bu sorunlar çözülecektir" Dedi.

Meclis Başkanı Fatih TEKİN'de katılımcılara ve misafirlere teşekkür ederken, Aksaray'ın hızla geliştiğini gelişme ile birlikte Tapu ve Kadastro işlemlerinde aşırı yoğunluk olduğunu dile getirdi. Sorunlara acilen çözüm bulunması gerektiğini belirten Meclis Başkanı TEKİN toplantının amacına uygun olarak güzel sonuçlar doğuracağının altını çizdi.

ATSO Başkanlarının konuşmasından sonra Tapu ve Kadastro Müdürleri gerekli konuları ve bilgileri programa katılan davetlilere aktardılar.