Tarihçe

Ticaret ve Sanayi Odamız 1924 yılında, Aksaray'ın ilk olarak Vilayet olmasıyla birlikte kurulmuştur.  Bu tarihten itibaren 01.Haziran.1933 yılına kadar faaliyetini Vilayet Odası olarak, aynı tarihten sonrada vilayetliğin geri alınması ile Kaza Odası olarak sürdürmüştür. Aksaray 1989 yılında Vilayetliğine tekrar kavuşmuş olup 5590 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1950 yılından bugüne kadar bu unvan altında meslek kuruluşu olarak faaliyetini devam ettirmektedir.

Odamız faaliyetleri ile ilgili belgeler 1948 yılından sonra bu güne kadar tam olarak tutulmuş olup il merkezi dahil Ortaköy, Eskil, Güzelyurt, Gülağaç, Ağaçören, Sultanhanı ve Sarıyahşi ilçelerimizdeki Tacir ve Sanayicilerin  Ticaret Sicil işlemleri Odamızca yürütülmektedir.